Over ons

Boksteam ABC Amsterdam heeft als doel de (straat)jeugd op te vangen en een nieuwe richting te geven door middel van sport, en hen tegelijkertijd op te leiden tot goede boksers. Juist door de lichamelijke inspanning en het aanleren van de juiste technieken en instelling tot de sport krijgt de straatjeugd een nieuwe kans om op te groeien en iets te bereiken in het leven.

De recreatieve boksers trainen voornamelijk voor meer uithoudingsvermogen en het versterken van hun lichaam. Wanneer talent aanwezig is, maken zij onder intensieve begeleiding de stap naar het Olympisch Boksen en doen mee aan toernooien waar gestreden wordt voor nationale en internationale titels. Het hoogst haalbare in de Olympische Bokssport is deelname aan de Olympische Spelen. Een talent kan er vervolgens voor kiezen zijn of haar sportcarrière als profbokser voort te zetten.

De laatste jaren wordt ook op scholen en binnen het bedrijfsleven steeds meer interesse getoond voor de bokssport. Boksteam ABC zet zich daarom ook in de breedte in, door lessen, clinics, demonstraties en managementtrainingen te geven op scholen en in bedrijven door heel Nederland.

 

 

1048378_528103507226960_1507779949_o